FESTIVAL
Especials 22/07/2011

La primera edició del festival Pròxims convoca 4.000 persones al Poble Espanyol

El festival Pròxims va reunir dijous a la nit una representació del bo i millor de la música catalana d'arrel pop. Per l'escenari van passar Standstill, Mishima, Antònia Font, El Petit de Cal Eril, Anímic i Mujeres

Acn
1 min
El grup Anímic han obert el festival Pròxims

BarcelonaIntegrat en la programació d'Els Concerts d'Estiu al Poble Espanyol, es va estrenar ahir a la nit el festival Pròxims, o el que és el mateix, un gran concert amb una variada representació de l'escena musical catalana. Grups com Mishima, Standstill i Antònia Font, de llarga trajectòria, van ajudar a omplir un recinte que en els primers compassos del festival presentava una entrada discreta. Les propostes de Mujeres, El Petit de Cal Eril i Anímic havien escalfat l'ambient, però van ser els barcelonins Mishima els encarregats d'encendre la nit amb el seu directe carregat d'entusiasme contagiós.

Standstill van demostrar un altre cop que poden omplir auditoris amb l'espectacle intimista Room, però que no han deixat de ser una banda de rock. Enric Montefusco i els seus van protagonitzar un concert contundent, hipnotitzant a estones, alternant les cançons dels seus darrers tres àlbums amb fluïdesa.

La nit va culminar amb l'actuació d'Antònia Font. Els mallorquins van mantenir el to i l'estructura dels darrers concerts, que els estan servint per presentar Lamparetes, el seu darrer disc. Els decibels han baixat, i les melodies i lletres inimitables del grup s'han fet amb el públic, que no van deixar de cantar durant tot el recital.

La primera aventura del festival Pròxims es va saldar amb una bona acollida entre el públic, un cartell que deixa el llistó molt alt, i la sensació que hi ha grups catalans per a molts festivals.

stats