Especials 24/04/2012

Els professors valencians faran 6 dies de vaga per protestar contra les retallades

Els sindicats del sector educatiu han acordat un calendari de protestes per al maig que acabarà amb una vaga intermitent. Volen mostrar el seu rebuig a les retallades del govern espanyol i la Generalitat valenciana

Salvador Almenar
2 min

ValènciaEls cinc sindicats presents en la Mesa Sectorial d'Educació han acordat aquest matí convocar sis dies de vaga als centres educatius del País Valencià per mostrar el seu rebuig contra les retallades aprovades pel govern espanyol i també per la Generalitat valenciana. La vaga, però, serà "intermitent" i està prevista per als dies 16, 17, 23, 24, 30 i 31 de maig, segons han anunciat els sindicats en un comunicat. La decisió ha estat presa per la majoria dels 20.000 professors que han contestat a l'enquesta distribuïda per més de 600 centres escolars i que preguntava sobre la conveniència o no de fer una vaga. Tanmateix, els sindicats han anunciat més mesures per al mes de juny i per a l'inici del curs pròxim si les administracions "no rectifiquen" i les retallades continuen.

Amb la vaga, els sindicats volen mostrar la seva oposició a acceptar el decret-llei de retallades que va aprovar el darrer mes de gener el govern valencià i que afecta al sou dels professors i especialment al dels interins i les mesures anunciades pel govern espanyol divendres passat. Segons han assegurat els cinc sindicats convocants de la vaga (STEPV, FE CCOO PV, CSI·F, ANPE i FETE-UGT PV), les dues mesures tindran com a conseqüència "un empitjorament de les condicions laborals del professorat, l'acomiadament de més de 3.000 docents interins i un deteriorament de la qualitat educativa que conduirà a l'increment del fracàs escolar".

Malgrat la vaga ja ha estat anunciada, els sindicats han decidit convocar el dia 10 de maig un referèndum als centres educatius per a mesurar, de manera majoritària, si els professors estan d'acord amb les propostes de l'administració. Els sindicats, que animen a votar pel "no", han dit però que la seva postura estarà vinculada al resultat de la consulta i que la vaga doncs va aparellada a que el rebuig a les retallades sigui majoritari a tots els claustres de professors.

stats