MÓN
Especials 28/03/2011

Els rebels libis diuen que han conquerit el poble natal de Gaddafi

Sirte se sumaria a les conquestes que han fet en els últims dies. Les forces contràries al dictador indiquen que no han trobat excessiva oposició dels seus oponents

Agències
1 min
Rebels libis celebren la conquesta d'Ajdabiya / EFE

BarcelonaUn portaveu dels rebels libis ha dit que el poble on va néixer el dictador Muammar al-Gaddafi, Sirte, ha estat pres per les forces contràries al dictador aquesta mateixa matinada. "Està confirmat. Sirte ha caigut en les mans dels prodemocràtics", ha dit el portaveu dels rebels Shamsiddin Abdulmolah. L'agència de notícies Reuters indica, però, que de moment no ha pogut verificar de forma independent si la informació és certa.

El portaveu dels rebels també ha assegurat que les forces contràries al dictador no han trobat excessiva resistència dels seus oponents, un fet que confirmaria que els atacs de la coalició internacional, ara liderada per l'OTAN, comença a donar fruits. Trets de celebració i sons de botzina han irromput a Bengasi, feu dels rebels, un cop s'ha escampat la declaració sobre Sirte.

La caiguda de la ciutat natal de Gaddafi arriba quan les forces rebels, amb el suport aeri de la coalició internacional, avança ràpidament resseguint la línia de la costa cap a l'oest i ja ha pres el control de punts clau del país com Ras Lanuf, Brega o Ajdabia. A última hora d'ahir, una columna de vehicles militars va abandonar Sirte i es va dirigir cap a l'oest, cap a la capital líbia, Trípoli.

stats