Especials 31/07/2012

Els rebels prenen el control de diversos edificis governamentals d'Alep

L'hospital militar, dues comissaries i la seu del partit d'Al-Assad estan en mans de l'Exèrcit Lliure Sirià, que ja controla un 60% del territori de la ciutat

Ara / Agències
2 min
Un membre de l'ELS controla els moviments d'un carrer d'Alep. Reuters

BarcelonaL'Exèrcit Lliure Sirià (ELS) s'ha fet, aquest dimarts, amb el control de l'hospital militar, dues comissaries i la seu del partit de Baixar al-Assad de la ciutat d'Alep. Uns 40 policies haurien mort durant els enfrontaments mentre defensaven els edificis.

El comandant rebel, Omar al-Halabi, ha assegurat que després dels durs enfrontaments que s'han viscut avui a Alep, l'ELS controla un 60% del territori de la ciutat, que és la capital comercial de Síria.

El comandant ha confirmat que l'exèrcit regular segueix bombardejant Alep així com altres ciutats parcialment ocupades pels rebels, però, les forces del règim segueixen evitant el combat cos a cos dins de les ciutats.

L'Observatori Sirià dels Drets Humans ha informat que aquest dilluns han mort unes 100 persones a tot el país, la majoria a Alep i a la província d'Homs.

Situació desesperada

Mentre l'ELS i les forces de Baixar al-Assad lliuren la crucial batalla pel control d'Alep, els milers de civils que encara queden a la ciutat pateixen escassetat d'aliments, combustible i electricitat, sense tenir en compte el perill que suposa resistir en una ciutat bombardejada.

Els rebels s'enfronten als tancs, helicòpters i morters de l'exèrcit del règim amb armes lleugeres i furgonetes armades, però tot i l'aparent inferioritat militar han aconseguit mantenir el control de diverses regions del país i destruir o capturar alguns tancs de l'exèrcit regular.

Pressió internacional

Els president dels EUA, Barack Obama i el primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, han mantingut aquest dilluns una conversa per telèfon sobre el futur de Síria. Els dos governants han acordat accelerar la transició política del país àrab. Erfogan i Obama han considerat que és necessari que el president sirià, Baixar al-Assad, abandoni el poder, que es doni suport a la transició i es compleixin les exigències del poble sirià.

stats