ARA
Especials 21/04/2011

Els rebels libis es fan amb el control d'un pas fronterer amb Tunísia

Almenys tres rebels han mort i 17 han resultat ferits a Misrata arran els enfrontaments amb les forces de Gaddafi

Acn
2 min
Els rebels libis ja controlen un accès al país / AFP

BarcelonaEls rebels libis han aconseguit avui el control d'un pas fronterer amb Tunísia, segons han informat testimonis tunisians. Segons l'agència de notícies tunisiana TAP, tretze soldats del règim de Gaddafi, incloent un general, s'han entregat voluntàriament a la guàrdia militar fronterera tunisiana, aparentment en busca de refugi, després que els insurgents s'hagin fet amb el control del pas de Wazin. Milers de ciutadans libis residents a la zona de les muntanyes de l'oest del país han fugit cap al sud de Tunísia arran la violència a la zona. Molts d'ells han trobat refugi a la ciutat tunisiana de Dehiba. A Misrata, també a l'oest de Líbia, almenys tres rebels han mort i 17 han resultat ferits.

"Hem vist rebels que controlen el pas fronterer", ha dit un testimoni per telèfon a Reuters des de Dehiba. La mateixa font ha afegit que en els últims dies hi ha hagut forts enfrontaments prop de la frontera des de dimarts fins aquest dijous al matí, en què alguns soldats fidels a Gaddafi s'han entregat voluntàriament a la guàrdia tunisiana. El Ministre de defensa tunisià no ha volgut fer, per ara, cap comentari al respecte. Segons un altre testimoni, al voltant de 50 rebels controlen el pas fronterer.

Per la seva banda, Tunísia ha mostrat la seva preocupació arran l'explosió en el seu territori d'una bomba llançada per les forces de Gaddafi. El ministre d'Afers Exteriors tunisià ha dit aquest dijous que ha comunicat a les autoritats líbies que Tunísia està "en alarma extrema per aquest incident", informa l'agència TAP. Al mateix temps, és difícil verificar els esdeveniments que s'estan succeint a l'oest de Líbia perquè els periodistes tenen dificultats per accedir a la zona.

A Misrata, almenys tres rebels han mort i 17 han resultat ferits per intercanvi de foc de morters amb les forces de lleials a Gaddafo, ha informat un portaveu insurgent. D'altra banda, almenys set persones han mort i 18 han resultat ferides arran un bombardeig de l'OTAN a Trípoli, segons ha informat la televisió estatal líbia.

stats