LÍBIA
Especials 11/04/2011

Els rebels libis rebutgen el pla de pau de la Unió Africana

L'oposició no accepta una proposta d'alto el foc que prèviament havia estat ratificada per Gaddafi. Segons els rebels, la proposta no incloïa el punt més important: la dimissió del dictador. L'OTAN també rebutja la proposta

Redacció
1 min
Un líder religiós rebel es prepara per la batalla / GETTY

Barcelona"Unió Africana, emporteu-vos Gaddafi amb vosaltres", deia el cartell de benvinguda que esperava la delegació de la Unió Africana a bengasi, la capital rebel a l'est de Líbia. La comissió tenia la voluntat d'aconseguir un pla de pau després que el dictador libi l'acceptés. Però la Unió Africana no ha tingut sort per enèssima vegada i els insurgents l'han rebutjada.

La proposta preveia un alto el foc immediat, la supervisió del cessament de les hostilitats, l'accés d'ajuda humanitària a les zones assetjades i la protecció dels estrangers que són al país. Però pels opositors hi faltava el punt principal. "La iniciativa de la UA no inclou que Gaddafi i els seus fills se'n vagin de l'escena política, o sigui que no serveix", assegurava el líder rebel, Mustafà Abdel-Jalil.

Els líders de la coalició anti-Gaddafi (l'OTAN) també van rebutjar qualsevol acord que no inclogui el relleu del dictador. El secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, ha assegurat que l'OTAN continuarà amb la intervenció a Líbia fins que no hi hagi tun alto el foc "creïble" i ha denunciat que Gaddafi "no compleix mai les seves promeses".

stats