Especials 21/08/2011

Els rebels prenen una caserna de Trípoli

Si l'avançament continua amb aquest ritme, la ciutat podria caure en mans de les milícies insurgents en les properes hores

Redacció
1 min

BarcelonaLa batalla de Trípoli i els últims enfrontaments resumits en cinc punts:

- Els enfrontaments dels darrers mesos entre els rebels i les forces fidels a Gaddafi sembla que han arribat al seu punt culminant, amb les milícies rebels encerclant la capital Trípoli i l'aixecament d'un ampli grup de ciutadans de la ciutat, detractors amb el règim del coronel libi.

- Un contingent de rebels ha aconseguit el control d'una caserna militar de l'exèrcit libi i s'ha apoderat de les armes. D'altra banda, els rebels es mouen amb rapidesa des del sud i l'est de la ciutat. Si l'avançament continua amb aquest ritme, la ciutat podria caure en mans de les milícies insurgents en les properes hores.

- Després dels enfrontaments a diversos punts de la ciutat durant la matinada de diumenge, suposadament comandats per un batalló anti-Gaddafi que hauria començat a obrir foc abans de l'hora acordada, diversos barris estan ara mateix fora del control del govern libi.

- La televisió estatal ha emès un missatge de veu de Gaddafi durant la matinada de diumenge, però es desconeix on està amagat el coronel. El portaveu del govern libi ha fet una compareixença davant dels mitjans occidents desplaçats a Trípoli, en què ha responsabilitzat l'OTAN dels atacs i ha condemnat les “atrocitats perpetrades per les tropes rebels.

- L'exdiputat del govern libi, Abdel-Salam Jalloud, que hauria dimitit aquest dissabte, s'ha refugiat a Itàlia, segons han confirmat les autoritats del país.

stats