Especials 24/12/2011

El reciclatge no té marxa enrere

"La societat ha de tenir normes coherents, justes i justificades. I el reciclatge, pel retorn ambiental i econòmic que té i que cada vegada tindrà més, és i serà una de les importants"

Jordi Baucells
1 min
Jordi Baucells

BarcelonaEls avantatges del reciclatge són immensos: més respecte al medi ambient, menys contaminació i més valorització d'uns subproductes i residus, cosa que actualment proporciona molts llocs de treball, valor afegit, innovació i molts nous productes i serveis derivats de la indústria del reciclatge. I no té marxa enrere: els nostres fills diran, d'aquí vint anys, que com pot ser que ens haguéssim passat tants anys sense separar les deixalles i malmetent tants productes que tenen valor i utilitat quan són reciclats.

Hi ha molta gent que es queixa perquè reciclar suposa un sobreesforç, i és cert, però no qüestionen que ens hem de posar el cinturó de seguretat, que no podem fumar a dins de locals tancats, que hem de llençar els papers a la paperera, que hem de passar la ITV del cotxe, etc. La societat ha de tenir normes coherents, justes i justificades. I el reciclatge, pel retorn ambiental i econòmic que té i que cada vegada tindrà més, és i serà una de les importants. Actualment hi ha moltíssims productes al mercat que només es fabriquen amb materials reciclats. Per exemple, el paper d'oficina es fabrica ja en un percentatge altíssim amb paper reciclat, i el paper procedent del reciclat ha passat a ser el producte normal, mentre que el que està fabricat amb materials no reciclats sembla que ja és un producte ostentós i poc ecològic. Quan passa això és que s'ha arribat a l'absoluta normalitat i maduresa.

stats