LES REVOLTES AL MÓN
Especials 08/04/2011

El règim libi reconeix que manté presoners els quatre fotògrafs desapareguts

Entre ells hi ha l'espanyol Manu Brabo. El govern de Gaddafi ha dit que aviat els posarà en llibertat

Agències
1 min
El fotògraf desaparegut a Líbia, Manuel Brabo

BarcelonaEl règim del coronel Muammar al-Gaddafi ha reconegut que manté captius els quatre periodistes desapareguts mentre cobrien la guerra a Líbia, però ha avançat que aviat els posarà en llibertat. De fet, segons Peter Bouckaert, portaveu de l'ONG Human Rights Watch, els periodistes ja viatgen per carretera en direcció a Trípoli, on podrien arribar aquest mateix divendres o bé dissabte. Entre els periodistes captius hi ha l'espanyol Manuel Varela de Seijas Bravo, més conegut al món professional com Manu Brabo.

En el moment de ser capturat, Brabo estava allotjat en un hotel de la ciutat de Bengasi, controlada pels rebels, amb altres periodistes. Amb ell, el règim manté presoners tres professionals més, dos periodistes nord-americans i un de sudafricà.

Els quatre periodistes van ser detinguts dimarts passat per tropes de Gaddafi prop de Brega, a més de 1.200 quilòmetres de distància de Trípoli. Un cop siguin posats en llibertat a la capital líbia podrien sortir del país bé en avió o bé per carretera en direcció a Tunis. Els periodistes van quedar en poder de les tropes lleials a Gaddafi, que van detenir l'automòbil en què viatjaven mentre es produïa un foc d'artilleria.

stats