Especials 18/03/2011

El règim libi assegura que cap país podrà ara armar els rebels

Keem descarta que les tropes de Gaddafi siguin atacades per tropes estrangeres després de l'adopció de la resolució

Efe
2 min

ArgelEl viceministre libi d'Exteriors, Jaled Keem, ha assegurat després de conèixer la resolució aprovada per l'ONU, que si qualsevol país subministra ara armes als rebels "estarà empenyent als libis a matar-se entre ells". En una conferència de premsa retransmesa per la televisió estatal líbia, el representant del règim de Muammar al-Gaddafi, ha dit que tractaran "de manera positiva la resolució" i demostraran aquesta intenció "a través de la protecció dels civils a tot el país".

"L'objectiu del nostre Exèrcit i de les nostres forces de seguretat és protegir els civils en totes les parts i subministrar menjar i medicines", ha afirmat. Respecte a un possible alto el foc, ha assenyalat que havien informat el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, sobre la seva "disposició sobre això" però que necessiten "parlar amb algun país sobre aquest assumpte, ja que hi ha aspectes tècnics i logístics que cal tenir en compte".

Keem descarta que les tropes de Gaddafi siguin atacades per tropes estrangeres després de l'adopció de la resolució: "No esperem que ens ataquin", ha dit.

Sobre si tenen intenció d'atacar Bengasi aquesta nit, tal com havia amenaçat Gaddafi poques hores abans, el portaveu explica que una decisió com aquesta no és seva, "sinó de les forces armades" i ha assegurat que aquestes "no tenen intenció d'atacar els civils". També ha insistit en la necessitat que la comunitat internacional enviï a Líbia una comissió (de recerca) per comprovar de prop la situació en el terreny.

Keem precisar que la seva es tracta d'una "primera reacció" a la resolució i que necessiten "veure el text" del aprovat abans de realitzar una valoració definitiva. Així mateix, ha agrait la posició dels països que es van abstenir en la votació i els va esmentar pel seu nom: la Xina, Rússia, Índia, Brasil i Alemanya. "Quina sorpresa", va dir referint-se aparentment a aquest últim país.

stats