LÍBIA
Especials 19/03/2011

Gaddafi amenaça Occident amb un nou missatge: "els libis moriran per mi"

El líder libi amenaça per carta a Obama, Ban Ki-moon, Sarkozy i Cameron. Un portaveu del govern diu que Líbia no reconeix la legitimitat de l'ONU en afers interns.

Redacció
2 min
El resultats d'un atac en un barri de l'oest de Bengasi aquest matí / AFP

BarcelonaEl dictador libi, Muammar al-Gaddafi, alerta a les potències occidentals que Líbia és seva i que els problemes al país són interns. Per això, a més a més de llançar el missatge durant una roda de premsa a Trípoli, ha enviat quatre cartes als líders internacionals que han liderat la intervenció al país: Nicolas Sarkozy (França), David Cameron (Regne Unit), Barack Obama (EUA) i Ban Ki-moon (ONU).

Durant la roda de premsa, Ibrahim Musa –un portaveu del govern– ha assegurat que Líbia no reconeix la legitimitat de les Nacions Unides en aferns interns i que considerarà qualsevol intervenció una agressió.

"Líbia no és vostra (...) No teniu cap dret d'intervenir en els nostres afers interns. Aquest és el nostre país, no pas el vostre. Mai enviareu cap bala cap a la nostra gent (...) Tot el poble libi està diposat a morir per mi, homes, dones i nens", diu Gaddafi en la carta que ha enviat a Sarkozy, Camero i Ban Ki-Moon. Tanmateix la d'Obama és diferent i li pregunta "què faria si tingués una insurrecció de la xarxa terrorista d'al-Qaida a casa seva?".

Poques hores abans de la roda de premsa, el règim libi ja havia contradit tota mena d'informació del que estaria passant a Bengasi. Segons l'agència de notícies de líbia Jana, "les forces d'Al-Qaid estan atacant l'exèrcit libi a l'est de Bengasi".

D'altra banda, el govern libi ha llançat un missatge en la mateixa direcció. "No estem llançant atacs per sobre de Bengasi. Tal com vam assegurar, estem mantenint l'alto el foc", ha dit Mussa Ibrahim, un portaven del govern consultat per Reuters.

Un portaveu de Gaddafi també desmentiria l'atac a Misrata, la ciutat alliberada més propera a Trípoli des de la passada matinada.

stats