Relleu a la Santa Seu
Especials 11/02/2013

El portaveu del Vaticà: "Ens ha agafat per sorpresa"

La Santa Seu destaca que el Papa ha pres la decisió "en plenes facultats mentals" i que al març hi haurà el conclave per escollir el seu successor

Efe
1 min
El portaveu del Vaticà, Federico Lombardi. ANDREAS SOLARO / AFP

El VaticàEl portaveu del Vaticà, Federico Lombardi, ha reconegut aquest dilluns en roda de premsa que la decisió del papa Benet XVI de renunciar al pontificat ha sorprès la Santa Seu: "Ens ha agafat per sorpresa", ha declarat.

Lombardi ha llegit la carta de renúncia que el Papa ha presentat aquest dilluns en un acte de canonització del consistori de cardinals. El jesuïta ha destacat que el Papa ha pres la decisió "en plenes facultats mentals" i ha recordat que la renúncia d'un Papa està prevista al Codi de Dret Canònic, que precisa que la dimissió no pot ser acceptada per ningú. El conclave per escollir el nou Papa s'ha de celebrar al març.

Quan al renúncia es faci efectiva, el 28 de febrer, Joseph Ratzinger es traslladarà a la residència d'estiu de Castel Gandolfo, a trenta kilòmetres de Roma. No hi ha precedents d'un cas de papa emèrit, però Ratzinger ha assegurat que vol retirar-se i tenir una vida espiritual, possiblement en un moeastir de monges de clausura.

stats