Síria
Especials 05/05/2011

Les forces de seguretat detenen nens de 14 anys en batudes porta a porta a Damasc

L'exèrcit ha ocupat aquesta nit diversos barris de la capital. El règim anuncia que ha acabat les operacions sobre Deraa

Agències
2 min
Manifestants a la ciutat de Baniyas. REUTERS

DamascCentenars de soldats sirians han irromput aquesta nit en diversos districtes de Damasc, i han fet diverses detencions, segons veïns i activistes citats per les agències internacionals. "Abans d'entrar van tallar les comunicacions", apuntava un veí de Saqba a Reuters. "No hi ha resistència. Les manifestacions aquí sempre han estat pacífiques. Hi ha un munt de detinguts".

Al districte de Douma, on les forces de seguretat de Baixar al-Assad es van endur molts homes de casa seva en operacions sistemàtiques porta a porta, un veí va explicar a Al-Jazira que entre els detinguts hi ha nens de 14 anys.

Les batudes i detencions arriben després que tancs vehicles pesants envoltessin la població de Rastan, prop d'Homs, la tercera ciutat de Síria. Divendres passat els cossos de seguretat hi van assassinar 17 manifestants, una repressió que va portar a la dimissió de cinquanta membres locals del partit Baas, que governa Síria amb mà de ferro des de 1967. També s'han establert controls militars a la ciutat constanera de Baniyas.

Segons els activistes des de dissabte passat el règim d'Assad ha detingut un miler d'opositors i ha instensificat l'ús de l'exèrcit contra les manifestacions.

Deraa, ciutat màrtir

El general Riad Haddad, cap del departament polític de l'exèrcit, ha assegurat aquest matí a AFP que les tropes es retiraran de Deraa, l'epicentre de la revolta, "en les properes hores". Haddad considera que la missió ha estat "completada", després que el règim desplegués tancs i franctiradors per esclafar la dissidència. La ciutat es troba sota setge militar, amb l'electricitat i els telèfons tallats i amb manca d'aigua i subministraments. Les informacions apunten a una cinquantena de morts en els últims 10 dies, però el bloqueig informatiu imposat pel règim d'Assad implica una verificació independent de la informació. Al-Jazira reclama l'alliberament de la seva periodista Dorothy Parvaz, que va ser detinguda divendres passat en arribar a l'aeroport de Damasc des de Qatar.

stats