Síria
Especials 11/05/2011

Els tancs d'Al-Assad bombardegen zones residencials de la tercera ciutat de Síria

Fonts properes al règim asseguren que "s'està arribant a la fi d'aquesta història". Alguns dissidents són alliberats a Banias, on es manté l'ocupació militar

Agències
1 min
Imatge de televisió de l'entrada dels tancs a Homs. AL-ARABIYA

BeirutEl règim de Baixar al-Assad continua ofegant en sang la revolta que reclama la democratització de Síria. Tancs de l'exèrcit han disparat aquest matí contra un barri residencial d'Homs, la tercera ciutat del país, segons informa l'agència Reuters citant un activista de drets humans. A la ciutat portuària de Banias, un altre dels epicentres de la revolta, han estat alliberats 300 detinguts a les manifestacions, segons la cadena àrab Al-Arabia, que explica que grups opositors han confirmat la informació. El govern ha assegurat, després d'una setmana de presència militar a en aquest i altres focus de la revolta, ha recuperat el control de la població i ha restablert els serveis bàsics. Els tancs continuen desplegats a les principals avingudes.

Bouthaina Shaaban, assessora del president sirià, ha definit els opositors, en una entrevista a The New York Times, com "una combinació de fonamentalistes, extremistes i contrabandistes" i ha afirmat que "hem superat el moment més perillós; espero que estiguem veient la fi d'aquesta història".

stats