Especials 24/07/2012

El govern valencià augura que totes les autonomies demanaran el rescat del fons de liquiditat

El conseller d'Economia valencià diu que la pujada de la prima de risc no té res a veure amb la petició de rescat del País Valencià

Efe
1 min

ValènciaEl conseller valencià d'Economia, Indústria i Comerç, Máximo Buch, ha pronosticat hui que totes les comunitats autònomes hauran d'acudir al fons de liquiditat autonòmic, "incloent-hi les que s'estan fent un poc les despistades".

Buch ha negat, però, que la sol·licitud d'ajuda del govern valencià siga la responsable de la pujada de la prima de risc. És més, el conseller d'Economia ha defensat aquest fet argumentant que l'agència de qualificació Standard&Poor's "va emetre una nota felicitant a la comunitat per prendre aquesta iniciativa", en referència a la petició d'adhesió al fons.

Les variacions de la prima de risc tenen a veure "més amb l'especulació que amb la realitat de l'economia d'Espanya", ha manifestat el conseller, que ha opinat que si tots dos conceptes estigueren relacionats, "estaria baixant" com a conseqüència de les mesures que s'estan adoptant a Espanya, "totes en el bon sentit", ha afegit.

stats