Especials 20/07/2012

El govern valencià nega que la petició d'ajuda impliqui un rescat financer

L'executiu d'Alberto Fabra creu que existeixen certs sector de la societat interessats a desprestigiar el País Valencià

Efe
1 min

ValènciaLa petició del govern valencià d'adherir-se al fons de liquiditat autonòmic ha disparat les alarmes sobre una hipotètica intervenció del País Valencià. Per contrarestar l'allau d'informacions que apunten aquesta possibilitat, la Generalitat Valenciana ha difós un comunicat per assegurar, davant "les falses informacions aparegudes avui" en alguns mitjans de comunicació, que el seu govern "no ha demanat cap rescat" econòmic.

L'executiu valencià "lamenta l'interès d'alguns sectors de la societat per desprestigiar constantment la Comunitat Valenciana, que segueix treballant per continuar reduint el dèficit públic i contribuir amb això al fet que Espanya pugui complir el seu objectiu", afegeix la nota.

Al mateix comunicat, s'explica la decisió presa aquesta matí pel ple del govern valencià celebrat a Altea (Alacant). Segons la nota, l'acord adoptat no és més que l'"adhesió de la Comunitat Valenciana al nou mecanisme de finançament creat a través del reial decret llei 21/2012, de 13 de juliol, destinat a injectar liquiditat en les comunitats autònomes, adhesió que segurament realitzin també altres autonomies".

El consell de ministres va aprovar divendres passat el reial decret llei de mesures de liquiditat de les administracions públiques, "un mecanisme de caràcter temporal i voluntari al qual poden acollir-se les comunitats que requereixin liquiditat per atendre els seus propers venciments o bé que requereixin quantitats addicionals per finançar el seu endeutament", aclareix el comunicat del govern valencià.

stats