ESPORTS

Cap a l'Eurocopa i els Jocs Olímpics de 2012

Espanya buscarà revalidar a Polònia i Ucraïna el títol aconseguit a Àustria el 2008, mentre que als Jocs Olímpics molts catalans aspiren a una medalla

David R. Jover
2 min

BarcelonaTots els esportistes han tingut present aquest any 2011 que l'any que ve hi ha dues grans cites esportives internacionals: l'Eurocopa i els Jocs Olímpics de Londres.

A finals de juny del 2008 Fernando Torres va marcar el gol decisiu que va donar a Espanya la seva segona Eurocopa de la història. Gairebé quatre anys després la selecció espanyola buscarà revalidar la màxima competició europea a nivell de seleccions a Polònia i Ucraïna del 8 de juny a l'1 de juliol del 2012. La seva tirania és tant evident que el 2010 es va proclamar campió del món a Sud-àfrica. El repte, doncs, és apassionant, ja que mai cap selecció europea ha guanyat dues Eurocopes i un Mundial de forma consecutiva. El cas més semblant va ser França, que al 1998 va guanyar el Mundial i el 2000 va emportar-se l'Eurocopa, però que al 2002 va caure de forma estrepitosa a la primera fase del Mundial de Corea i Japó.

Diversos jugadors del Barça com Valdés, Puyol, Piqué, Xavi, Iniesta, Pedro, Thiago, Busquets, Fàbregas i David Villa, si es recupera, poden ser seleccionats per Vicente del Bosque per intentar fer història. L'espanyolista Dídac Vilà també pot ser un dels 23 escollits pel seleccionador, ja que el lloc de lateral esquerre és un dels llocs vacants. Tot i així el també català Jordi Alba (València) sembla partir amb avantatge per ocupar el lloc.

Els Jocs de Londres

Del 27 de juliol al 12 d'agost el protagonisme se l'enduran els Jocs Olímpics de Londres 2012. Serà l'edició número 30 dels Jocs, que tindran el seu centre d'atenció pel que fa a l'olimpisme català i espanyol en el futbol, el bàsquet, la natació o l'atletisme. En el futbol només els jugadors menors de 23 anys -amb un màxim de tres jugadors que superin aquesta edat- prendran part d'aquesta competició on el vigent campió és l'Argentina de Leo Messi, vencedora a Pekín el 2008.

En bàsquet serà la darrera oportunitat pel que fa a Jocs Olímpics que tindran la generació de Gasol i Navarro. Pau i Joan Carles, de 31 anys, saben que la darrera ocasió per aconseguir la medalla d'or dels Jocs Olímpics és a Londres. Sotscampions el 2008 a la Xina després de perdre contra els Estats Units, els homes de Sergio Scariolo buscaran el triomf que se'ls resisteix, ja que Europeu i Mundial ja l'han guanyat.

D'altra banda en les proves de natació, Mireia Belmonte és la màxima favorita per endur-se més d'una medalla, com també s'espera més d'una de la natació sincronitzada, disciplina on la selecció espanyola és una referència.

stats