Itàlia

Monti, el tecnòcrata cridat a dirigir un país enfonsat per Berlusconi

No va ser la justícia, ni la vergonya pública pels seus escàndols sexuals, el que va acabar amb el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, va ser l'economia

Ara
1 min

BarcelonaMario Monti (Varese, 1943) és des del 16 de novembre de 2011, primer ministre d'Itàlia. I ho és sense haver passat per les urnes. La crisi de l'euro es va situar al capdavant del govern. L'amenaça dels mercats sobre una Itàlia mal governada per Silvio Berlusconi va portar el magnat de la comunicació a fer un pas enrere i deixar el càrrec.

Mario Monti mai ha militat a cap partit i la seva experiència pública és fruit del seu pas per la Comissió Europea durant gairebé deu anys. Primer com a comissari de Mercat Interior del mandat Jacques Santer i després com a comissari de Competència de Romano Prodi.

Fruit d'aquesta experiència es va forjar la seva imatge de bon gestor, seriós i responsable, el que va semblar òptim als dos grans partits italians, el conservador Poble de la Llibertat de Berlusconi i el Partit Democràtic, a donar-li el seu suport.

Monti va assumir un país a un pas de la fallida i va fer seu un pla d'austeritat per recuperar la credibilitat davant dels mercats després que el govern de Berlusconi rebés crítiques fins i tot del Vaticà.

stats