FÓRMULA 1

Després d’una temporada de somni, Sebastian Vettel busca rival per al 2012

L'alemany s'emporta el seu segon mundial amb una superioritat impressionant i es converteix en el pilot més jove a ser bicampió

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel, celebrant amb el seu equip el triomf a Montmeló

BarcelonaSens dubte, la temporada 2011 serà recordada com la del domini de Sebastian Vettel. Al volant del seu Red Bull, el pilot alemany ha aconseguit el rècord de poles en una temporada (15), convertir-se en el pilot més jove en guanyar dos títols (24 anys, pels 25 del seu predecessor, Fernando Alonso) i marcar, a nivell personal, rècord de punts en un any: 392.

Els aficionats que es van apropar als circuits d'Austràlia, Malàisia, Turquia, Montmeló, Mònaco, València, Bèlgica, Itàlia, Singapur, Corea i l'Índia van poder veure com Vettel aixecava el seu dit índex, el seu senyal inequívoc de triomf. De fet, durant la temporada ha estat habitual, aquest gest de l'alemany, que repeteix una vegada i una altra cada cop que guanya una cursa o marca una pole position.

Amb el domini abassegador de l'alemany, Button, Alonso, Webber i Hamilton s'han hagut de conformar amb lluitar pel subcampionat, que es va resoldre en l'última cursa, al Brasil, a favor de Jenson Button.

A més de pel domini de Vettel, aquesta temporada 2011 també serà recordada per la temporada de l'aleró mòbil (DRS) i dels pneumàtics Pirelli. La caiguda sobtada de rendiment dels pneumàtics, sumada al DRS, ha provocat que sigui la temporada en què més avançaments hem pogut veure sobre l'asfalt. I alguns, d'espectaculars, com el de Lewis Hamilton sobre el seu company Jenson Button a la Xina; el de Schumacher a Hamilton a Mònaco, a Loews; el de Vettel a Alonso a Itàlia; el del mateix alemany a Rosberg a Bèlgica; el d'Alonso a Button al Brasil o el de Webber a Alonso a Singapur.

La temporada també ens ha deixat la cursa més llarga de la història: la de l'aiguat del Canadà, que gairebé va estar a punt de suspendre's per falta de llum. Al final, el campió, Jenson Button, va creuar la línia de meta 4 hores, 4 minuts i 39.537 segons després que els semàfors vermells que indiquen l'inici del Gran Premi s'haguessin apagat. I també s'ha estrenat el circuit de l'Índia, que va deixar molt bon regust de boca entre els pilots i els equips.

En clau catalana, el curs 2011 es va tancar amb alegria, ja que Jaume Alguersuari va aconseguir tancar el seu millor any a la Fórmula 1 des que va aterrar-hi gairebé per casualitat el 2009. Va superar amb claredat el seu company, Sébastien Buemi; va ser dos cops setè, va sortir sisè en un Gran Premi i va puntuar en set curses.

stats