DSK

DSK, de la suite a la cel·la per un afer sexual que queda en no-res

Tot un director general del Fons Monetari Internacional emmanillat camí de la cel·la. Aquesta va ser l'escena que es va viure a Nova York el 14 de maig de 2011 quan van detenir Dominique Strauss-Kahn a Nova York

Ara
1 min
DSK, en arribar a la comissaria aquest dijous / REUTERS

BarcelonaEl director general de l'FMI, el francès Dominique Strauss Kahn, s'estava posant còmode a la butaca de classe Bussiness de l'avió que l'havia de portar de Nova York a París quan la policia va irrompre a l'aparell per detenir-lo. Havia de respondre d'un suposat delicte sexual.

Tot havia passat unes hores abans a l'habitació d'un hotel de Manhattan. Una noia del servei, Nafissatu Diallo, havia entrat a la cambra on era DSK i aquest l'havia obligat, segons el relat de la noia, a fer-li una fel·lació.

El jutge va determinar que DSK havia d'ingressar a la presó mentre la noia es mantenia en el més absolut anonimat i Strauss-Kahn cedia el càrrec de director general de l'FMI a la també francesa, Christine Lagarde.

Mesos després, la justícia li va retirar els càrrecs quan es va començar a dubtar de la versió de la noia que hauria mantingut trucades sospitoses on es parlava dels "diners que trauria".

DSK va quedar en llibertat i va volar enmig d'una gran expectació a París. Les seves aspiracions, avalades per bons resultats a les enquestes, d'enfrontar-se a Nicolas Sarkozy a les presidencials del 2012 van quedar en un no res.

stats