CAS GÜRTEL

La corrupció força la dimissió del president valencià

La imputació del ja expresident Francisco Camps pel cas 'Gürtel' porta Alberto Fabra al capdavant del govern popular del País Valencià

M.colomer
2 min

BarcelonaDos mesos després de revalidar la majoria absoluta al País Valencià, el ja expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps va haver de llançar la tovallola després de ser imputat per suborn pel cas dels vestits derivat del cas 'Gürtel'. Les pressions exercides per l'entorn d'un Mariano Rajoy que no volia la imatge d'un dels seus presidents autonòmics a la banqueta dels acusats en plena campanya electoral va fer efecte quan Francisco Camps va dimitir el 20 de juliol com un gest "sacrifici personal i polític" per Espanya i el PP. Després del pols a Rajoy, Camps havia intentat plantejar les eleccions valencianes com l'aval a la seva continuïtat, però va claudicar després que dos altres acusats pel cas dels vestits, exalts càrrecs seus, es declaressin culpables. Amb tot, l'expresident valencià no ha renunciat al seu escó a les Corts valencianes.

El judici contra Camps i l'exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa, va iniciar-se tres setmanes després de les eleccions espanyoles de la majoria absoluta de Rajoy. En les primeres declaracions davant el jutge, tant Camps com Costa van seguir reivindicant la seva innocència (també ho assegurava 'El Bigotes' i altres testimonis clau) malgrat les comprometedores gravacions que van haver de seguir des de la banqueta dels acusats.

Alberto Fabra, el relleu

L'expresident imputat va cedir el relleu al fins llavors alcalde de Castelló, Alberto Fabra, un perfil polític més moderat que el del seu predecessor i un home de la confiança de Mariano Rajoy.

stats