La duquessa d'Alba protagonitza "la boda de l'any"

Amb la família en contra i 85 anys, la duquessa d'Alba va casar-se envoltada d'expectació i de l'alta societat sevillana

Marta Bausells / Thaïs Gutiérrez
1 min
La duquessa d'Alba celebra una  boda marcada per les absències

BarcelonaNo semblava que ho anés a repetir, però va trencar amb les expectatives. Per tercera vegada, i als 85 anys, la duquessa d'Alba va passar per l'altar aquest 2011. La data de l'enllaç va ser el 5 d'octubre, a Sevilla, envoltada de toreros, aristòcrates i senyores amb mantellina. Per a molts sevillans, aquesta era "la boda de l'any", i no la de Guillem i Caterina.

Gran part de l'expectació venia pel fet que el nuvi, el plebeu Alfonso Díez, tenia 24 anys menys que ella. Però la polèmica va sorgir al voltant de les sonades absències dels seus fills. La petita, Eugenia, va informar el dia abans del casament que no podria assistir-hi perquè tenia un atac de varicel·la –i va ser ingressada a la Clínica Ruber de Madrid a causa de la febre que li provocava–.

Un altre dels seus fills, Jacobo, tampoc no hi va ser present, igual que la seva dona, Inka Martí, perquè la duquessa havia insultat i titllat de mala persona Martí uns dies abans, per la televisió.

Aliena a tot plegat, Cayetana Fitz-James Stuart es va declarar "molt feliç" després de la cerimònia. I ho va demostrar tot ballant sevillanes a la porta de la capella, cosa que va despertar l'eufòria dels espectadors presents. Un cop més, la duquessa demostrava que manté l'esperit rebel, i que tots els títols nobiliaris no li impedeixen fer el que vol amb la seva vida.

El casament, a més, va causar furor a Twitter: el hashtag #Cayetanadealba va ser trending topic mundial durant tot el dia, tot aplegant des de felicitacions fins a bromes sarcàstiques.

stats