Motor

La mort de Marco Simoncelli commociona el món del motociclisme

El pilot italià, de 24 anys, va perdre la vida al circuit malai de Sepang després de caure durant la cursa i ser envestit pels pilots que venien just al seu darrera

Martí Molina
2 min
El box de l'equip Honda Gresini, amb la moto de Marco Simoncelli, a Xest. ALBERT GEA / REUTERS

BarcelonaEl diumenge 23 d'octubre d'aquest 2011 va ser un dia de dol al món del motociclisme. Marco Simoncelli, els rínxols més extravertits del paddock de MotoGP, va perdre la vida al circuit de Sepang (Malaisia), després d'un greu accident on va caure al terra i va ser envestit pels pilots que li venien just al darrera.

Va ser pocs instants després de començar la cursa de la categoria reina. En un revolt de dretes, i quan donava gas per encarar la recta posterior, 'Sic' va perdre el control de la seva Honda i va caure, quedant al mig de la pista. Perquè els pilots que venien just al darrera, sense temps per reaccionar, impactessin amb ell. Un cop on el jove italià perdria el casc i quedaria estès al terra, preveient el pitjor dels finals possibles, com així es va confirmar.

Marco Simoncelli, nascut a la localitat italiana de Cattolica, havia debutat al Mundial de Motociclisme el 2002, al gran premi de la República Txeca. Aleshores participava a la categoria de 125 centímetres cúbics. Allà hi va ser fins al final de la temporada 2005, on aconseguiria 2 victòries (amb un total de 7 podis) i 3 poles. El 2006 faria el salt a la categoria mitjana, on aconseguiria el seu únic títol mundial (2008); abans de fer el salt a MotoGP el 2010. Allà seria on, després d'un inici irregular, acabaria convertint-se en un dels pilots més competitius de la graella.

La seva mort va commocionar el Mundial de Motociclisme. La cursa de MotoGP s'havia aturat per l'accident, però ja no es va reprendre mai més. Les mostres de condol arribarien a la mateixa pista malaia, on pocs minuts després es confirmaria la defunció de 'Sic'.

Marco seria enterrat a la seva localitat natal de Cattolica, envoltat de centenars d'admiradors i companys de graella que li van voler donar el seu últim adéu. El seu equip, que inicialment havia renunciaria a disputar l'última cursa del Mundial a Xest; finalment disputaria el Gran Premi com a homenatge.

Serià a la localitat valenciana on tota la família del Mundial li retria l'homenatge. Els pilots, caps d'equip, enginyers, expilots i periodistes van reunir-se al costat de la seva motocicleta, que esperava tota sola al mig de la línia de meta. Allà es va desplegar una gran pancarta amb la imatge de Simoncelli, mentre una gran traca i un llarg i sonor aplaudiment tancaven el record al pilot.

stats