POLÍTICA

Les relliscades de la presidenta De Gispert

Les sortides de to de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, han situat la Presidència en el punt de mira mediàtic en diverses ocasions

G. Genovès
1 min

BarcelonaLa presidenta del Parlament ha protagonitzat algunes actuacions controvertides en el primer any de legislatura que l'han posat en el punt de mira mediàtic. Va obrir la veda el 24 d'abril, en aparèixer a la contraportada d'El País vestida de fada, amb capa blava i vareta inclosa, cosa que va generar debat i controvèrsia sobre la conveniència que la segona autoritat del país es mostrés en públic disfressada d'aquesta manera.

Però si el de la foto de El País era una qüestió estètica, de formes, les relliscades de la presidenta del Parlament també han distorsionat el normal funcionament de la cambra catalana. Durant el debat de política general, a finals de setembre, una gran quantitat de propostes de resolució presentades pels partits va col·lapsar el ple més important del curs polític. El caos generat va obligar a suspendre la votació en diferents ocasions, fins que es va haver d'ajornar un dia per reorganitzar-la.

I encara el 30 de novembre, va tornar a generar malestar a la cambra en prohibir les expressions "Espanya ens roba" i "espoli fiscal" –que Solidaritat emprava sovint en les seves intervencions– a petició del grup de Ciutadans. Davant el rebombori ocasionat, De Gispert va aixecar el veto a les expressions, argumentant que aquesta no era una de les seves funcions com a presidenta de la cambra. El diputat Alfons López Tena, a més, va ser reprovat pel Parlament arran dels insults que va proferir contra De Gispert pel veto a les expressions.

stats