Música

La tornada de Sopa de Cabra per la porta gran

En la seva gira de retorn, 90.000 espectadors van veure el grup gironí en set concerts massius a Barcelona, Palma, Tarragona i Girona

Ricard Martín
1 min
Balanç més que positiu Sopa de Cabra ha superat  el repte de tornar a l'escenari i omplir tres Sant Jordis seguits amb una exhibició de forma i autoritat inapel·lables.

BarcelonaSens dubte, el gran esdeveniment musical del panorama català d'aquest 2011 ha sigut el retorn als escenaris de Sopa de Cabra. Allò que havia estat concebut com a un únic concert per celebrar el 25è aniversari de la banda, es va convertir, per demanda popular, en una gira de set dates: va començar amb tres concerts seguits al Palau Sant Jordi –del 9 a l'onze de setembre– i va prosseguir amb una data a Palma (17 de setembre), una a Tarragona (24 de setembre) i la culminació amb dues nits al Pavelló de Fontajau a Girona (30 de setembre i 1 d'octubre).

Amb la proesa dels concerts del Palau Sant Jordi, Sopa de Cabra es va unir a un grup molt selecte: només ells i quatre artistes més –Dire Straits, Alejandro Sanz, Bruce Springsteen i Serrat amb Sabina– han sigut capaços d'omplir tres nits seguides aquest recinte. Ells, però, han sigut els que van exhaurir amb més rapidesa les 52.000 localitats. Si hi afegim els concerts de les altres tres capitals, 90.000 persones en total van presenciar el retorn d'aquest ja clàssic del rock català.

La banda va tancar l'any amb la publicació d'El retorn, un doble disc en directe amb un DVD que deixa constància dels maratonians concert del Palau Sant Jordi, de tres hores llargues de durada. I que també certifica com la força del record i la llegenda –molts dels assistents mai els havien vist– poden incidir en la realitat:“Per certa premsa érem com un accident al mig del camí, una Transició de la música, però ha passat que la realitat era d'una altra manera”, va dir Gerard Quintana en la presentació del disc.

stats