Revolta
Especials 15/03/2012

La luxosa vida dels Al-Assad en plena massacre: 10 e-mails privats amb encàrrecs frívols

El diari britànic 'The Guardian' publica 3.000 correus electrònics filtrats per l'oposició en el primer aniversari de la revolta a Síria. Revelen despeses de desenes de milers de dòlars en joies, quadres i mobles

Ara
3 min
Asma Al-Assad va reenviar una oferta de sabates de luxe

BarcelonaEl president sirià, Baixar al-Assad, i la seva dona, Asma, no han aturat el seu luxós tren de vida davant la revolta popular que el règim està ofegant en sang. Ho corroboren els correus electrònics filtrats per l'oposició d'Al-Assad i el seu cercle íntim, que publica el diari britànic 'The Guardian', coincidint amb el primer aniversari de l'alçament. Els documents acrediten una despesa de desenes de milers de dòlars en mobles artesanals de boutiques de Chelsea, joies, canelobres, cortines i quadres comprats arreu del món. El diari publica una fotogaleria amb els productes adquirits pels Al-Assad.

  • Un gerro de Harrods. El 17 de juny, la primera dama va encarregar per correu electrònic al seu encarregat de Londres un gerro valorat en 3.200 euros de la luxosa botiga britànica. El va aconseguir amb un 15% de descompte. En el mateix correu, el seu agent l'informa que ha de rebre un llum d'Armani.
  • Un collaret amb turqueses per a un aniversari. Asma encarrega un collaret, però després canvia d'idea i diu que "està cansada de les turqueses". Demana que les hi canviïn per quars rosa muntat sobre or rosa. Quan li comuniquen que trigarà un temps, diu que lamenta que no tindrà la joia per celebrar un aniversari, però que l'espera val la pena.
  • 35.000 euros en canelobres. Un correu electrònic del 29 de setembre signat per Alia Kayali, pseudònim d'Asma, encarrega canelobres per valor de 35.000 euros a una 'boutique' de París.
  • Sabates amb taló de 16 centímetres i incrustacions de cristall. Asma al-Assad reenvia l'enllaç d'una oferta exclusiva de sabates Christian Loubotin, que inclou una versió amb incrustacions de cristall per valor de 4.500 euros. La destinatària del correu li respon: "No crec que es puguin fer servir durant un temps", potser en referència a la violència que sacsejava el país.
  • Problemes amb unes tauletes de nit. El 27 de gener, poc abans de començar la massacre dels barris rebels de Homs, Asma lamenta que dues tauletes de nit que li han enviat tenen un dibuix diferent, i reclama a la botiga de Chelsea que el corregeixin.
  • L'última pel·lícula de Harry Potter. Asma intercanvia correus amb un empresari libanès, nebot del primer ministre del país veí, Najib Mikati, per demanar-li una còpia de la segona part de 'Harry Potter i les relíquies de la mort'.
  • La biografia de Steve Jobs i la música de Chris Brown. Les descàrregues a iTunes i els encàrrecs a Amazon revelen els gustos musicals i literaris del president sirià.
  • Jaquetes blindades. El matrimoni Al-Assad, però, no deu viure tan tranquil com aparenten els correus. El president Al-Assad es va interessar per marques de roba blindada.
  • Vídeos de màgia. En plena escalada de violència sobre les ciutats del sud, el desembre, Baixar reenviava a una llista d'amics un vídeo d'un il·lusionista nord-americà, i recalcava que s'assemblava a David Copperfield.
  • Missatges d'amor. Ordenar massacrar el propi poble ha de suposar per força tensions entre la parella. En un correu, Asma promet al seu marit que "si estem junts, ens en sortirem"

"Mentre el país estava sacsejat per la repressió d'Al-Assad sobre la dissidència, el seu cercle íntim es preocupava de com aconseguir una còpia de la segona part de 'Harry Potter i les relíquies de la mort' o de comprar un 'kit' per fer 'fondue' de xocolata", apunta el rotatiu. "Aquestes revelacions poden enfurismar molts sirians, que han de suportar l'escassedat i altres problemes en les zones del país afectades pel conflicte", afegeix, i recorda que l'estil de vida luxós dels dictadors va ser un dels motors de la revolta a Tunísia, Egipte i Líbia.

stats