SÍRIA
Especials 18/06/2012

Rússia es prepara per enviar dos vaixells de guerra amb fins a 200 soldats al port sirià del Tartus

Un nou element de tensió s'afegeix al conflicte a Síria. Un oficial no identificat de l'exèrcit rus ha afirmat a l'agència Interfax que dos vaixells militars aniran a l'única base militar russa del Mediterrani

Agències
2 min

BeirutLa marina russa està preparant dos vaixells militars per traslladar-los a la base del Tartus. L'objectiu d'aquesta maniobra seria protegir un port amb una importància estratègica cabdal i evacuar en cas necessari la població russa de Síria, segons ha afirmat un oficial rus a l'agència Interfax. Aquest seria el primer increment conegut del desplegament militar rus a Síria, que pot ser llegit com un avís del Kremlin a les veus de la comunitat internacional favorables a intervenir militarment el país.

Segons diverses fonts els dos vaixells que enviaria Rússia tenen capacitat per transportar uns 200 soldats i milers de tones de càrrega. És un desplegament important que se suma als subministraments de canons antiaeris que l'empresa militar Robonsboron ja ha reconegut. La mateixa empresa s'ocupava d'advertir que aquesta adquisició impossibilita una intervenció aèria similar a la duta a terme a Líbia.

Mentre els ministres d'Exteriors dels EUA i Rússia s'acusen mútuament d'armar el bàndol dels rebels o el govern, respectivament, la violència a Síria ha augmentat fins al punt que la missió dels observadors de l'ONU ha hagut de ser cancel·lada per raons de seguretat dels seus integrants. Activistes contraris al govern de Baixar al-Assad de les diverses ciutats bombardejades per l'exèrcit afirmen que estan sent atacats amb tancs, morters i fins i tot helicòpters. “No podem ni comptar els morts perquè tenim massa ferits per tractar, no hi ha temps per a res més” explica un activista que es presenta com a Ziad a Reuters.

La base russa al Mediterrani

El port del Tartus és l'única base naval de Rússia fora dels territoris de l'antiga Unió Soviètica, conté un nombre indeterminat de soldats de terra i té una situació geogràfica molt interessant per a la marina russa al Mediterrani, que compleix missions de control de la pirateria per a l'OTAN.

stats