SÍRIA
Especials 03/04/2011

El president sirià nomena cap de govern un ministre de l'executiu anterior

El titular de la cartera d'Agricultura del govern anterior, que va dimitir per les protestes, ha de ser l'encarregat de posar en marxa les reformes promeses pel règim

Agències
1 min
Una dona passa pel costat d'un cartell oficial del règim.

Beirut/El CaireEl president de Síria, Baixar al-Assad, ha nomenat el ministre d'Agricultura del govern anterior com a cap del nou gabinet. Segons l'agència de notícies oficial siriana, SANA, el nou primer ministre sirià, Adel Safar, s'encarregarà així de formar el nou executiu, cinc dies després de la renúncia de l'executiu que presidia Mohamed Nayi Otri.

Una font del govern sirià ha assegurat a l'agència de notícies Reuters que s'espera l'anunci del nou govern en dos dies. La dimissió en bloc de l'executiu anterior es va produir després d'una onada de protestes contra el règim que van deixar almenys 60 persones mortes per trets de la policia, segons testimonis i activistes opositors. Tot i aquest canvi, l'executiu a Síria té molt poca influència, ja que Baixar al-Assad concentra tot el poder, a més de la seva família i les forces de seguretat.

El nou primer ministre sirià, Adel Safar, ha de ser l'encarregat d'introduir les reformes promeses per al-Assad. La principal és l'anul·lació de la llei d'emergència, en vigor des del 1963, però també hi ha la llibertat de premsa i la legalització dels partits polítics, a banda del partit oficialista Baas.

stats