Primavera Àrab
Especials 28/02/2012

A Síria moren cada dia més de cent civils, segons un responsable de l'ONU

L'ONU eleva el balanç de morts a Síria a "molts més de 7.500". El Consell de Seguretat té sobre la taula un nou projecte de resolució

Agències
1 min

GinebraEl balanç de víctimes de la repressió a Síria és de "molts més de 7.500 morts", ha declarat aquest dimarts un alt responsable de l'ONU, tot i que ha aclarit que les Nacions Unides "no poden donar xifres precises", en una intervenció al Consell de Seguretat. Lynn Pascoe, secretari general adjunt per a Afers Polítics, ha dit que disposa "d'informacions creïbles segons les quals el balanç supera sovint els cent morts civils diaris, molts dels quals són dones i nens.

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, espera poder enviar sobre el terreny la responsable d'afers humanitaris, Valerie Amos, per avaluar la situació, però encara no té l'autorització de les autoritats sirianes.

El ministeri d'Exteriors francès ha assegurat que el Consell de Seguretat té sobre la taula un nou projecte de resolució que reclama la fi de la violència i l'accés immediat i sense traves de l'ajuda humanitària a les poblacions. Fins ara la Xina i Rússia han bloquejat totes les iniciatives per condemnar la repressió a Síria.

stats