Primavera Àrab
Especials 07/02/2012

L'exèrcit continua el bombardeig sobre Homs, mentre Rússia es reuneix amb Al-Assad

El règim insisteix que "perseguirà els grups armats". El ministre d'Exteriors del Kremlin visita Damasc per mediar amb el dictador

Ara
2 min
Milers de sirians han rebut al ministre d'Exteriors rus a Damasc. EFE

BarcelonaEl ministeri de l'Interior sirià ha declarat que continuarà perseguint "els grups terroristes armats que operen a Homs", el bastió rebel que des de divendres pateix intensos bombardeigs de l'exèrcit, que han causat centenars de víctimes. El règim assegura que continuarà l'ofensiva fins a "recuperar la seguretat i l'estabilitat a la població". El comunicat coincideix amb la visita a Síria del ministre d'exteriors rus Sergei Lavrov, després que Moscou hagi vetat al Consell de Seguretat de l'ONU una moció de condemna a la repressió.

Fonts opositores i la premsa que ha pogut entrar clandestinament a al ciutat asseguren que el matí de dimarts han tornat a començar els bombardeigs després de la mort dilluns d'un centenar de persones, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans.

Els activistes denuncien que s'han atacat clíniques i hospitals i que l'activitat dels franctiradors i els bombardeigs, que impacten sobre cases i mesquites, impedeixen enterrar els morts. Ho constata també una crònica des de l'interior que publica avui El Pais. El material mèdic, el gasoil per a la calefacció i els aliments bàsics escassegen.

El ministre rus, a Damasc

El ministre d'Exteriors rus, Serguei Lavrov, ha arribat aquest dimecres a Damasc per reunir-se amb Baixar al-Assad, després del veto de Moscou i Pequín dissabte a la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU per donar suport al pla de transició de la Lliga Àrab. A l'inici de la trobada, Lavrov ha dit que Moscou vol "que el pobles àrabs visquin en pau" i que el president sirià "és conscient de la seva responsabilitat. El ministre rus ha estat rebut amb una gran manifestació de suport a Damasc. Rússia insisteix en el suport a la "implementació de reformes democràtiques", que el règim ha promès des de l'inici de la revolta, fa onze mesos, i mai ha concretat.

stats