Pròxim Orient
Especials 03/09/2012

El nou enviat de l'ONU a Síria qualifica la seva missió de "gairebé impossible"

Lakhdar Brahimi reconeix que "no s'està fent prou per aturar els xocs". Els bombardejos del règim a la província d'Alep deixen una vintena de morts, segons els grups opositors

Reuters / Efe
1 min
Un moment de l'entrevista amb Brahimi /  BBC

LondresL'intent de trobar una sortida diplomàtica al conflicte sirià és una missió "gairebé impossible" i no s'està fent prou per posar fi als enfrontaments, ha declarat aquest dilluns el nou mediador de l'ONU i la Lliga Àrab, Lakhdar Brahimi. En una entrevista a la BBC, Brahimi, el diplomàtic algerià que va substituir el dimissionari Kofi Annan, ha assegurat que sap que la seva tasca "és molt difícil, gairebé impossible", i que "és un llast terrible el fet que no estiguem fent gaire". Annan va deixar el càrrec i va denunciar les divisions al si del Consell de Seguretat de l'ONU.

Unes 20.000 persones han mort en la revolta contra el règim de Baixar al-Assad, que va començar fa gairebé un any i mig. "La gent a Síria ja diu: 'Ens estan matant i què feu vosaltres?', i el cert és que no fem gaire res", ha reconegut Brahimi. El diplomàtic ha assegurat que se sent com "davant d'un mur" i que assumeix la nova responsabilitat "amb els ulls oberts i sense fer-se il·lusions".

Bombardejos a Alep

stats