SOCIETAT

La venda de roses cau un 20% malgrat la baixada de preus

Els venedors fan ofertes de fins al 50% en veure que durant tot el matí s'han venut moltes menys roses que en anys anteriors

Marta Català
1 min
Roses de Sant Jordi a Plaça Catalunya / ACN

BarcelonaAquesta tarda la venda de roses continua sent menys intensa que anys anteriors. La coincidència de la Setmana Santa amb la diada de Sant Jordi ha afectat directament els venedors. En Joaquim fa 20 anys que té parada a la Ronda Sant Pere amb Rambla Catalunya i les està venent a 2 euros: "No guanyo res, però almenys no perdré diners, és el pitjor any, aquest matí ningú em comprava les roses per tres euros quan jo sempre les he venut per quatre", deia.

I com en Joaquim, molts venedors de roses es queixaven dels mals resultats d'aquesta diada: "No és el mateix perfil de gent, hi ha molts turistes, els catalans que treballen estan fora perquè és Setmana Santa, i això es nota", explicava una noia que ven roses de porcellana.

La Lucia és una de les paradistes que hi ha a la plaça Universitat. Ella ja preveia aquesta davallada. Per això la seva comanda va ser inferior. "Només he comprat 180 roses, l'any passat en vaig adquirir 400", explica. Per colors, la rosa vermella segueix sent la que més triomfa, però les de color blanc o rosa tenen molta sortida.

De fet, els productors del mercat de la flor i planta ornamental de Catalunya preveuen que es venguin cinc milions de roses, fet que suposarà un 20% menys d'unitats que el 2010, segons informa l'ACN.

La gent que sí que compra roses en busca de sofisticades o que duguin missatges de l'estil "t'estimo".

Malgrat tot, les Rambles estan plenes i la gent continua passejant buscant llibres i roses.

stats