Ara Llegim

Vuit hores llegint 'Tirant lo Blanc' al Teatre Romea

El president Artur Mas ha inaugurat la lectura de l'obra de Joanot Martorell

Acn
2 min
Artur Mas, al teatre Romea

Barcelona'Tirant lo Blanc', la novel·la de Joanot Martorell, té reservat cada diada de Sant Jordi un paper protagonista. Enguany és objecte d'una lectura col·lectiva i ininterrompuda de vuit hores al Teatre Romea en què participen 40 membres de la societat civil catalana. Cadascun d'aquests, entre els que destaquen el president de la Generalitat, Artur Mas, la periodista Gemma Nierga, el director teatral Sergi Belbel o l'escriptora Isabel Clara Simó, han pujat a l'escenari del Romea per llegir 10 minuts del narrador de la novel·la acompanyats per actors professionals que han interpretat la resta de papers.

La lectura continuada de vuit hores del 'Tirant lo Blanc', que ha començat al migdia, és una iniciativa de la Fundació Romea per a les Arts Escèniques i l'Institut de Recerca en Cultures Medievals de la Universitat de Barcelona, i forma part de la VI Trobada amb la Societat Civil.

Els organitzadors han dividit la novel·la en vuit històries d'una hora, cadascuna de les quals narrada per cinc personatges que llegeixen fragments de 10 minuts del narrador del 'Tirant lo Blanc'. De la seva banda, els actors professionals, que han interpretat la resta de papers, han llegit durant dues hores amb descansos de 10 minuts entre hora i hora. Entre els actors que hi participen hi ha Josep Maria Pou, Xavi Ruano, Montse Miralles, Oriol Vilajoana, Mireia Aixalà, Roser Camí, Jacob Torres, Mario Fernández, Ruben Ametllé, Joan Negrié i Santi Pons, entre d'altres.

Pel que fa als 40 membres de la societat civil que han llegit el seu fragment de 10 minuts, destaquen polítics com el president de la Generalitat, Artur Mas, el conseller d'Interior, Felip Puig, l'exconsellera Montserrat Tura, o l'expresident del Parlament, Ernest Benach; escriptores com Isabel Clara Simó o Najat El Hachmi; periodistes com Mari Pau Huguet, Gemma Ruiz o Gemma Nierga; directors teatrals com Sergi Belbel i el futbolista del RCD Espanyol Raúl Rodríguez, entre d'altres. La lectura la clourà a les 8 del vespre el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

stats