Política 21/04/2013

Quin llibre recomanen per Sant Jordi els polítics catalans?

Artur Mas, 'Manual per la Independència'; Duran i Lleida, 'Cartes des de la presó', i Oriol Junqueras, 'Pensar, dialogar i fer una Catalunya millor'. Navarro, Camacho, Herrera, David Fernández i Albert Rivera també han fet les seves recomanacions

Efe
2 min
La Rambla de Barcelona / PERE VIRGILI

BarcelonaA les portes de la diada de Sant Jordi, aquest dimarts, els principals líders polítics catalans ja han fet les seves recomanacions. Artur Mas, Oriol Junqueras, Josep Antoni duran i Lleida, Alícia Sánchez-Camacho, Pere Navarro, Joan Herrera, David Fernández i Albert Rivera han escollit, principalment, textos sobre política, ètica i història. Només dos han apostat per la novel·la i la poesia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

- Artur Mas recomana un conjunt de títols sobre el procés sobiranista, entre els quals, 'Manual per la Independència', de la jurista Dolors Feliu; també, 'Quatre vies per a la independència', del periodista Martí Anglada, i 'Camí sense retorn', del també periodista Tian Riba. D'altra banda, el president de la Generalitat suggereix una biografia del poeta Salvador Espriu, 'Espriu transparent', d'Agustí Pons; la novel·la de Pilar Rahola 'El carrer de l'embut', i 'Victus', en la versió en català d'Albert Sánchez Piñol.

- El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, marca perfil en aconsellar 'Cartes des de la presó', el llibre del fundador de la formació democratacristiana Manuel Carrasco Formiguera, afusellat per les tropes franquistes fa 75 anys.

- El líder d'ERC, Oriol Junqueras, suggereix 'Pensar, dialogar i fer una Catalunya millor', del filòsof Josep Maria Terricabras, membre de l'Assemblea Nacional Catalana i activista de l'independentisme català.

- El primer secretari del PSC, Pere Navarro, proposa l'últim Premi Nacional d'assaig, 'Breu història de l'ètica', de la catedràtica Victòria Camps, que recorre el pensament filosòfic occidental per intentar definir el concepte d'ètica.

- La presidenta del PP Català, Alícia Sánchez-Camacho, tria viatjar a la Transició i recomana el llibre del periodista Manuel Campo Vidal 'Adolfo Suárez, el presidente inesperado de la Transición', una biografia del que va ser líder d'UCD i primer president espanyol després de la reinstauració de la democràcia.

- El líder d'ICV, Joan Herrera, aconsella el llibre de l'historiador català Josep Fontana 'El futur d'un país estrany. Una reflexió sobre la crisi social del segle XXI', ja que, segons el seu parer, explica molt bé "per què volem canviar-ho tot i fer un procés constituent" davant "una crisi que s'ha estès per tot Europa".

- El president de C's, Albert Rivera, és l'únic dirigent català que opta únicament per la ficció i recomana regalar per Sant Jordi 'El Atlas de las nubes', de l'escriptor David Mitchell, una novel·la que explica històries entrellaçades en diversos llocs del planeta des de finals del segle XIX fins a arribar, més enllà dels nostres dies, a un futur apocalíptic.

- Per la seva banda, el diputat de la CUP David Fernàndez és l'únic dels polítics consultats que recomana un llibre de poesia, en concret, 'Costures', de la jove escriptora Mireia Calafell.

stats