Especials 29/03/2012

Els serveis mínims de la tarda en els transports públics es reprenen amb normalitat

Al matí, 46 busos i una trentena d'estacions de metro han patit desperfectes. A la tarda només s'ha produït algun accident aïllat a la línia 1 de metro

Acn
2 min

BarcelonaLa segona fase de serveis mínims de bus i metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha començat aquest dijous a les cinc de la tarda amb normalitat, malgrat algun incident aïllat a la línia 1 de metro que ha obligat a suspendre la circulació per la presència de persones a les vies a l'estació de Torres i Bages. A les línies de Ferrocarrils, tant a les de l'àmbit metropolità de Barcelona com a la línia Lleida-La Pobla de Segur, els serveis mínims circulen sense cap incident. Està previst que els serveis mínims, amb un 33% de les freqüències habituals, s'allarguin fins a les nou del vespre.

Durant la franja de serveis mínims del matí, no hi ha hagut cap incidència remarcable que hagi afectat el servei, ni tampoc cap incident considerable en estacions, segons ha explicat Ferrocarrils en un comunicat. El servei del cremallera a Núria i el Funicular de Montserrat consistirà en una trajecte per hora i sentit, sempre que la disponibilitat de la plantilla ho permeti. Els funiculars de Sant Joan i la Santa Cova romandran aturats tota la jornada.

A TMB el servei també funcionarà al 33% en aquesta franja de tarda-vespre respecte al d'una jornada habitual. A les línies de metro, circula un de cada tres trens, amb intervals de 9 i 12 minuts. A les nou del vespre sortiran els últims trens de cada terminal i a mesura que vagin passant s'aniran tancant novament les estacions.

Pel que fa als autobusos, la distribució del 33% del servei es fa de manera proporcional, garantint que en cada línia circuli almenys un vehicle dins les franges determinades i completant en tot cas el recorregut fins al terminal. S'ha de tenir en compte que les manifestacions convocades aquesta tarda a Barcelona alteraran el trànsit de les vies cèntriques al voltant del passeig de Gràcia, motiu pel qual diverses línies hauran de ser desviades o limitades.

Aquest matí els serveis mínims també s'han complert, si bé hi ha hagut actes vandàlics que han ocasionat danys en 46 autobusos de diferents línies, i sabotatges en els accessos d'una trentena d'estacions de metro, tres de les quals (Zona Universitària, Cornellà Centre i Can Boixeres) han obert amb retard per aquest motiu.

Presència de persones a la via a l'estació de Torres i Bages

L'únic incident remarcable dels serveis mínims d'aquesta tarda s'ha produït a la línia 1 de metro, que ha quedat interrompuda durant un quart d'hora per la presència de persones a la via a l'estació de Torres i Bages. A un quart de sis, s'ha tallat la circulació, i un quart d'hora més tard s'ha restablert parcialment el servei per una via entre Bellvitge i Fabra i Puig per una banda, i Baró de Viver i Fondo per l'altra. Poc després de tres quarts de sis de la tarda s'ha normalitzat la situació.

stats