Especials 29/03/2012

Els sindicats xifren en un 76% el seguiment de la vaga al País Valencià

En sectors com l'industrial i l'ensenyament universitari l'atur se situa en el 90% segons CCOO i UGT

Ara
1 min

ValènciaLes dades ofertes pels sindicats CCOO i UGT xifren el seguiment de la vaga general al País Valencià en un 76%. Així ho han anunciat els secretaris d'organització de tots dos sindicats en una roda de premsa per valorar una jornada d'atur que han qualificat de "pacífica, tranquil·la i massiva" que, en la seva opinió, "ha de fer reflexionar i rectificar al govern espanyol" en la seva aprovació de la reforma laboral.

Sobre les dades de la vaga, els portaveus dels sindicats han xifrat en un 76% el seguiment mig de l'atur fins al migdia, encara que confien que pugui incrementar conforme avanci el dia. La mitjana se supera àmpliament si es tracta de sectors com l'industrial on han xifrat l'atur en el 90%, igual que el del personal de l'ensenyament universitari. Per la seva banda, la resta de membres del sector educatiu han secundat la vaga en un 60%, en Sanitat entre el 55 i el 60 per cent, en l'administració depenent de la Generalitat valenciana el 65% i en Justícia situen l'atur en el 55%.

A més d'aquestes dades, des de CCOO i UGT s'ha anunciat que es van a denunciar a un total de 70 empreses i al Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef) per coaccionar als seus treballadors per no realitzar la vaga. Tant en les empreses com en el Servef, s'havia demanat mitjançant una llista que els treballadors assenyalessin si anaven a realitzar l'atur o no, un fet que els sindicats han qualificat de "vergonyós".

stats