JAPÓ
Especials 07/04/2011

El nou sisme i tsunami no augmenten el risc nuclear

L'Agència de Seguretat Nuclear japonesa assegura que el terratrèmol de 7,4 graus no ha causat més danys a la central de Fukushima. Continuen les tasques de refrigeració de la planta

Efe
1 min

TòquioL'Agència japonesa per a la Seguretat Nuclear ha assegurat que el fort sisme de 7,4 graus a l'escala de Richter que ha sacsejat avui la costa nord-est nipona no ha causat danys a les centrals nuclears del país.

L'agència ha indicat que la central de Fukushima no ha registrat cap desperfecte aquesta vegada i les tasques de refrigeració dels reactors danyats durant el tsunami de l'11 de març continuen. També han volgut recalcar que no s'han detectat nivells anormals de radioactivitat a les centrals de Fukushima I, II i Onagawa, les més properes a la zona del terratrèmol.

En el moment del sisme hi havia dues persones a la sala de control dels reactors 1 i 2 de la planta de Fukushima i set més en una zona propera. De seguida, s'han traslladat tots en un altre edifici i no hi ha hagut cap ferit, segons la cadena NHK.

stats