Crisi del deute
Especials 17/05/2012

La sortida de Grècia de l'euro costaria un bilió de dòlars, segons el Banc d'Anglaterra

El primer ministre anglès, David Cameron, diu que Europa s'ha de reformar "o avançar cap a una potencial ruptura". Les autoritats temen l'impacte sobre la lliura

Ara
1 min

BarcelonaEl govern britànic s'està preparant per a una possible sortida de Grècia de l'eurozona, després que el governador del Banc d'Anglaterra ha alertat que Europa "s'està destrossant", informa el diari 'The Guardian'. Londres tem l'impacte de la ruptura de l'eurozona sobre la lliura i sobre la seva economia en recessió. L'estimació que fa del cost d'una sortida desordenada de Grècia de la moneda única és d'un bilió de dòlars (786.000 milions d'euros).

Les autoritats nord-americanes també mostren inquietud davant l'evolució de la crisi. El president Barack Obama va parlar dimecres d'un "vent en contra" que pot amenaçar la fràgil recuperació econòmica als EUA.

En un discurs pronunciat a Manchester abans de volar cap als Estats Units per a la cimera del G-8, el primer ministre, David Cameron, ha dit que l'eurozona "o es reforma o va a una potencial ruptura", i ha afegit que les decisions no es poden endarrerir. "O a Europa es té un compromís estable i viable amb un tallafocs efectiu, bancs ben capitalitzats i regulats, harmonització fiscal i una política monetària útil o ens trobarem en un territori desconegut que suposa enormes riscos per a tothom", ha sentenciat.

stats