Televisió
Especials 29/03/2012

Les televisions públiques de tot l'Estat alteren la graella per la vaga

Tots els canals de TVC emeten la mateixa programació, basada en reposicions i espais informatius breus

Ara
2 min
Les televisions públiques han alterat la seva programació

BarcelonaLa vaga general altera durant tot aquest dijous la programació dels canals públics de tot l'estat, tant de TVE com de les televisions autonòmiques. TV3 ha emès rodes informatives del 3/24 entre les 7.00 i les 8.30, i a partir d'aquella hora ha programat concerts, documentals i reportatges, que s'interrompran en diverses ocasions al llarg del dia per oferir butlletins informatius i uns 'Telenotícies' que començaran a l'hora habitual, però que seran més breus. Tant el 33, com el 3/24 i Esport3 ofereixen exactament la mateixa programació que el canal principal del grup, i només el Super3 manté una graella diferenciada.

Al País Valencià, Canal 9 ha emès sense incidències els espais informatius, que s'han fixat en un 50%, segons fonts de l'empresa i dels treballadors citades per Efe. A les 7.00 ha començat l'emissió en directe d'un informatiu, i es mantindran els serveis de notícies a les hores habituals, tot i que s'ha suspès la tertúlia matinal. A IB3, en canvi, la vaga no ha afectat les primeres hores de la programació, i s'han ofert informatius en directe.

A Telemadrid, durant les primeres hores d'aquest dijous la pantalla mostrava només una imatge de la seu de la cadena i un missatge en què s'informava que "la vaga general convocada pels sindicats contra la reforma laboral del govern de la nació impedeix l'emissió de Telemadrid". UGT, que qualifica de "massiu" el seguiment de la vaga a les televisions públiques, ha xifrat el seguiment en aquesta cadena en un 90%.

A Andalusia, Canal Sur ha emès només la carta d'ajust durant la matinada, i a les 8.00 del matí els informatius habituals han estat substituïts per documentals, segons informa Efe. Un piquet informatiu s'ha situat a l'entrada de les instal·lacions del canal, però no s'han produït incidents.

Pel que fa a TVE, el dia ha començat amb l'emissió amb normalitat del 'Telediario matinal', simultàniament a La 1 i el canal 24h, però al llarg del dia la graella es veurà afectada i només s'oferiran en directe versions reduïdes dels 'telediarios'.

En canvi, a les cadenes privades, la vaga és molt menys visible: tant Antena 3 com Telecinco ofereixen els magazins habituals amb normalitat, si bé el tema central és el desenvolupament de la jornada de vaga.

stats