DESASTRE AL JAPÓ
Especials 17/03/2011

El terratrèmol de Japó no farà canviar el pla nuclear de la Xina

Els responsables xinesos creuen que han de “millorar les tecnologies” però no modificar la política energètica

Agències
1 min

BarcelonaLes autoritats xineses asseguren que el risc de radiació a les centrals nuclears japoneses després del terratrèmol de divendres no modificarà el seu pla d'energia nuclear, un dels més ambiciosos del món. "Es parla molt de l'accident de la central nuclear de Japó, i tot això ens fa reflexionar sobre l'ús de les energies més tradicionals i les noves. Però naturalment el terratrèmol del Japó no canviarà la nostra política de desenvolupament d'energia", ha assenyalat Shi Lish, sotsdirector general del Departament de Noves Energies i Renovables de l'Administració General de l'Energia de la Xina.

"Encara que l'energia nuclear no és el meu àmbit, l'impacte que produeixi el terratrèmol (de Japó) en l'ús de l'energia nuclear no ha de canviar la nostra idea pel que fa a l'ús de l'energia nuclear", ha afegit Shi. No obstant això, el terratrèmol del Japó "sí que és un motiu per millorar les tecnologies actuals" en el pla d'expansió xinès, ha assegurat el funcionari durant un col.loqui sobre energies renovables a la seu de l'Institut Cervantes a Pequín.

Shi ha aclarit que "al Japó les centrals nuclears utilitzen tecnologia de segona generació, però ara el que s'està fent servir en el món és la tercera generació". Es tracta d'un "progrés notable que sobretot millora la prevenció d'accidents i la protecció del medi ambient i de l'ésser humà en cas d'accident. Per això el terratrèmol del Japó no canviarà la nostra voluntat d'utilitzar l'energia nuclear però sí de millorar la tecnologia".

stats