SÍRIA
Especials 14/03/2012

Cinc testimonis de les tortures sistemàtiques del règim sirià

Un nou informe d'Amnistia Internacional constata patrons d'abús recurrents a Síria

Ara
2 min

BarcelonaLes persones detingudes com a part de la campanya generalitzada d'arrestos durant les revoltes sirianes s'han vist abocades a un malson de tortura sistèmica; així ho afirma Amnistia Internacional en un nou informe que ha publicat aquest dimarts. La pràctica de la tortura i altres maltractaments a Síria ha aconseguit cotes que no s'havien observat durant anys i que recorden la fosca etapa de les dècades de 1970 i 1980. L'organització ha sumat el testimoni de 19 persones detingudes i torturades pel règim durant aquest any de revolta.

Tareq, de 27 anys. Empresari i Activista de Tartus. Ha estat detingut tres vegades. L'episodi és del 10 de juliol del 2011:

"Em van portar fins a una sala d'interrogatoris al soterrani. L'oficial va dir 'porta en Khalid'… Jo estava just d'esquenes, per tant no el podia veure bé, però li van baixar els pantalons. Tenia una ferida a la seva cuixa esquerra. Llavors, l'oficial el va violar contra la paret. En Khalid no va fer més que cridar durant tot a l'estona, i no parava de colpejar el cap contra la paret".

Abu al-Najem, 40 anys, decorador de Deraa. Detingut el juliol i l'octubre.

"Em van colpejar amb cables, especialment el meu cap, i em van obligar a agenollar-me davant d'una fotografia de Baixar al-Assad"

Karim, estudiant de 18 anys d'una localitat propera a Deraa. Detingut a l'octubre i el desembre.

"[Mentre estava crucificat] Em van llançar aigua i electrocutar mentre de tant en tant em cremaven amb la punt de les seves cigarretes".

Najati, de 63 anys, professor jubilat de Homs. Detingut a mitjans de maig del 2011.

"Em van forçar a estar dret durant 20 hores, fins que vaig desmaiar-me…"

Rima, de 36 anys, membre de la comunitat drusa de al-Suwayda, escriptora i activista detinguda el juliol a Damasc.

"Em van empresonar amb 10 dones més en una habitació molt petita. No teníem ni matalassos ni mantes. Dormíem al terra i havíem de fer torns. La cel·la no tenia finestra i era molt fosca".

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

stats