JAPÓ
Especials 23/03/2011

Un treballador de Fukushima rep una alta dosi de radiació

L'OEIA assegura que durant les tasques de refrigeració de la central nuclear, divuit homes han rebut radiació, tot i que no han necessitat cap tipus de tractament mèdic

Reuters
1 min

Fukushima p { margin-bottom: 0.21cm; } Un dels treballadors de la planta nuclear de Fukushima que realitzava les tasques de refrigeració a la central ha estat exposat a una alta dosi de radiació que pot augmentar el risc de càncer. Segons l'OEIA, durant els darrers dies divuit treballadors han estat exposats a la radiació, i en un d'aquests homes es va trobar una dosi de 0,1 sieverts (106,3 milisieverts), tot i que no va necessitar tractament mèdic. La dosi mitjana d'un treballador d'una central nuclear és de 50 milisieverts en cinc anys, però la central ha elevat el límit a 100 milisieverts per hora per als treballadors que refrigeren els reactors.

Les autoritats japoneses han reconegut que han vessat aigua utilitzada per refrigerar els reactors de Fukushima al mar. L'OEIA mesurarà els nivells de iode radioactiu i cesi dels punts de descàrrega d'aigua als punts del costat de la central.

stats