Especials 09/08/2012

Una trentena de presos d'ETA comencen una vaga de fam en solidaritat amb Uribetxeberria

Una associació de familiars de condemnats de l'organització terrorista assegura que 28 presos, distribuïts entre una presó francesa i dues d'espanyoles, se sumen a la vaga de fam iniciada pel reclús amb càncer terminal

Efe
1 min
Concentració davant l'hospital Donostia per demanar la llibertat d'Uribeetxeberria / JUAN HERRERO / EFE

Sant SebastiàUn total de 28 presos d'ETA distribuïts en tres presons de França i Espanya han començat una vaga de fam en solidaritat amb el reclús Iosu Uribetxeberria, malalt en fase terminal, segons ha informat l'associació de familiars de condemnats de l'organització terrorista Etxerat.

Aquest col·lectiu ha assegurat que aquests 28 presos, que se sumen així a la vaga de fam iniciada ahir per Uribetxeberria, estan distribuïts entre la presó francesa de Villefranche sur Saône i les espanyoles de Sevilla II i Castelló II.

Fonts penitenciàries espanyoles han informat, per contra, que no tenen constància que reclusos d'ETA hagin començat una vaga de fam en solidaritat amb Uribetxeberria.

Aquest reclús, condemnat per participar en el segrest del funcionari de presons José Antonio Ortega Lara, està ingressat a l'Hospital Donostia per ser tractat de càncer, motiu pel qual els seus representants legals han reclamat la seva posada en llibertat.

stats