eurocopa
Especials 15/06/2012

El 'trio màgic' de França derrota Ucraïna

Els ucraïnesos no han sigut capaços d'aturar el trio format per Nasri, Benzema i Ribéry, autèntic focus de totes les ocasions de perill franceses

Jordi Mestre
2 min
Samir Nasri i Evgeni Konoplyatka lluiten per una pilota

BarcelonaEl partit entre Ucraïna i França ha començat i s'ha aturat quan encara no s'havien jugat ni cinc minuts: la intensa pluja que queia damunt la ciutat de Donetsk ha obligat els àrbitres a suspendre'l. En tornar de la pausa, que ha durat gairebé una hora, els francesos han gaudit de la possessió i de la majoria d'ocasions. El costat esquerre ha sigut el principal focus de perill dels gals, amb una combinació entre bones arribades de Clichy des del darrere, encertades caigudes de Benzema a banda i ràpides associacions entre Ribéry i Nasri. Mexès, a la sortida d'un córner, i Ménez, després d'un error de la defensa ucraïnesa, han estat a punt d'avançar França al marcador. El bagatge ofensiu local, en canvi, s'ha reduït a una gran desmarcada de Xevtxenko i una acció personal de Iarmolenko que Lloris ha avortat en últim terme.

La segona meitat ha confirmat les sensacions de la primera, i el "trio màgic" format per Nasri, Ribéry i Benzema ha portat de cap a tota la defensa ucraïnesa. Això ha permès a Ménez i Cabaye aparèixer des de l'altra banda, rebre en posicions d'avantatge a l'esquena dels locals i marcar dos gols en tot just tres minuts. Els ucraïnesos, amb Xevtxenko al capdavant, han volgut reaccionar, però els gals s'ha mostrat seriosos i sòlids i no els han permès recuperar terreny. Després de la victòria, França lidera el grup amb 4 punts, a l'espera del que faci Anglaterra en el seu partit contra Suècia.

Fitxa del partit:

Ucraïna: Pyatov; Gusev, Mikhalik, Khacheridi, Selin; Tymoxtxuk, Nazarenko (Milevskiy, 59'); Iarmolenko (Aliyev, 68'), Voronin (Devic, 45'), Konoplyanka; Xevtxenko.

França: Lloris; Debuchy, Mexès, Rami, Clichy; Cabaye (M'Vila, 67'), Diarra, Nasri; Ménez (Martin, 72'), Benzema (Giroud, 75') i Ribéry.

Gols: 0-1 (52') Ménez, 0-2 (55') Cabaye.

Àrbitre: Björn Kuipers. T. G.: Ménez (39'), Selin (54'), Debuchy (78').

stats