Rússia
Especials 05/03/2012

El 'tsar' torna a la presidència entre denúncies de frau

L'oposició es manifesta avui contra la previsible victòria de Vladímir Putin

Carme Riera Sanfeliu
1 min
EL JOC DE LES CADIRES  Putin escoltava les paraules del president rus Dimitri Medvédev ahir. Aviat s'intercanviaran el càrrec, com ja van fer fa quatre anys.

BarcelonaA Rússia li esperen sis anys com a mínim de Vladímir Putin com a president. L'home que ha controlat el país rere l'ombra de Dimitri Medvédev ha recuperat aquest diumenge el càrrec entre acusacions renovades de frau.

"Us vaig prometre que guanyaríem i ho hem fet. Glòria a Rússia!". Un Vladímir Putin amb llàgrimes als ulls adreçava aquestes paraules a les 100.000 persones que van reunir-se per celebrar la victòria del seu líder aprop del Kremlin, on Putin finalment ha recuperat la cadira que va deixar fa quatre anys a Dimitri Medvédev davant la prohibició constitucional d'optar a un tercer mandat consecutiu. S'ha tancat el cicle i Medvédev torna al càrrec que el va veure néixer, el de primer ministre.

Podeu llegir l'article sencer a l'ARA PREMIUM, juntament amb la crònica des de Moscou de Bricio Segovia a peu d'urna. També podreu llegir l'anàlisi de Llibert Ferri, que es pregunta si la jornada electoral marca el començament del final de Putin i sosté que, si no és capaç de fer reformes creïbles, només li queda la repressió.

stats