Especials 08/06/2012

El 97% de les farmàcies valencianes romanen tancades el segon dia de vaga

La Generalitat Valenciana s'havia compromès a pagar avui 120 milions d'euros corresponents als medicaments dispensats al mes de febrer

Efe
1 min
Una de les farmàcies obertes en cumpliment dels serveis mínims. / EFE

ValènciaLa segona jornada de vaga de les farmàcies valencianes per reclamar el pagament dels deutes que manté amb el sector la Generalitat Valenciana ha estat secundada avui per més del 97 per cent de les oficines, segons ha informat el Col·legi de Farmacèutics de València. Aquest és el segon dia de protestes convocades per les farmàcies per exigir la regulació dels pagaments que deu l'administració valenciana i que sumen 480 milions d'euros, corresponents als mesos de febrer, març i abril, a més dels medicaments facturats al maig i juny.

A hores d'ara, la conselleria de Sanitat encara no ha donat dades sobre la incidència de la vaga, tot i que segons han confirmat a Efe, està previst que en les pròximes hores faciliten algun tipus d'informació. Precisament avui, la Generalitat Valenciana hauria de pagar la factura de 120 milions d'euros corresponent al mes de febrer, encara que els farmacèutics han assenyalat que no creuen que el govern valencià aboni aquesta quantitat.

Segons el Col·legi de Farmacèutics, el tancament ha estat secundat pel 97,7 per cent de les 2.200 farmàcies que hi ha repartides pel País Valencià. Concretament, han fet la vaga el 99% de les botigues a Alacant, a València el 97,2% i a Castelló el 97%.

stats