Especials 29/03/2012

Els diaris surten al carrer amb menys pàgines i una distribució reduïda

Els sindicats xifren el seguiment de la vaga general per part de les redaccions dels mitjans impresos en un 70%. Les principals plantes d'impressió de Catalunya també s'adhereixen, així com alguns quioscos.

N.a.
1 min

BarcelonaEls diaris han arribat en la seva majoria aquest dijous als quioscos, tot i que amb menys paginació, edicions especials i una distribució més limitada. Segons els sindicats, un 70% de les redaccions dels van secundar ahir la vaga general, convocada un dia abans als rotatius que a la resta de sectors econòmics per tenir repercussió als punts de venda durant la jornada.

També les principals empreses d'impressió van unir-se a la vaga general. A través d'un comunicat conjunt, els comitès d'empresa de Gráficas de Prensa Diaria-Grupo Z –que imprimeix El Periódico, l'Sport, La Razón, ABC i El Punt-Avui–; el de Cre-A–Grup Godó (La Vanguardia i l'ARA, entre d'altres), Bermont (El Mundo), Pressprint (El País) i Fundosa-Grupo Once van informar que s'adherien a la protesta contra “l'actual reforma laboral”.

Fonts de Gráficas de Prensa Diaria informen que el seguiment a la planta d'impressió va ser del 100% i no es va imprimir cap diari. Amb tot, El Periódico ha arribat als carrers. Des de Crea, van sortir algunes furgonetes de distribució a partir de les 5:30, que van fer possible que les seves capçaleres es distribuïssin a Barcelona i onze línies de província.

Des del Sindicat de Periodistes destaquen que la distribució dels diaris s'ha circumscrit a Barcelona ciutat i, tot i així, la majoria dels quioscos del centre i de l'Eixample han estat tancats avui.

stats