Especials 29/03/2012

Els piquets es concentren en els grans establiments i centres comercials

Hipercor i Granvia 2 han tancat portes i el petit comerç ha abaixat persianes sobretot a barris com Gràcia i el Raval

Maria Ortega / Beatriz Arias
2 min
L'Hipercor tanca les seves portes

BarcelonaLa situació als comerços de Barcelona és diversa. Els piquets, a primera hora, s'han concentrat als grans establiments i els centres comercials, i els petits comerços que no han secundat la vaga han pogut obrir sense grans problemes. A Gràcia i al Raval els comerços han tancat de forma majoritària.

A plaça Catalunya, els piquets s'han concentrat a impedir l'obertura d'El Corte Inglés, però la policia ha intervingut per evitar incident. A pocs metres, però, al carrer Pelai, gran part de les botigues han obert, tot i que en molts casos amb la persiana mig abaixada. Els comerciants estan a l'expectativa davant la possible arribada de piquets. Al carrer Portaferrissa s'han registrat petits incidents, com ara panys bloquejats amb silicona.

A l'avinguda Meridiana, els piquets informatius han aconseguit sense incidents que l'Hipercor tanqués portes i els sindicalistes s'han dirigit a continuació cap al centre comercial Glòries. Al seu pas, han anat tancat els comerços que havien obert, i quan han arribat a Glòries, el centre comercial no ha obert les portes.

A l'Hospitalet s'ha donat una situació semblant. Un piquet d'uns 20 integrants ha aconseguit tancar el centre comercial Gran Via 2 tot i que a uns metres, l'IKEA ha obert sense cap problema. El centre comercial La Farga ha tancat portes de manera intermitent quan la pressió dels piquets s'ha fet més forta, i la macrobotiga MediaMarkt ha obert sense problemes. També han tancat alguns supermercats de proximitat, com Mercadona Gornal.

Als mercats municipals hi ha tancats fins a nou centres per decisió dels comerciants: Santa Caterina, Barceloneta, Clot, Ciutat Meridiana, Montserrat, Bon Pastor, Sant Martí, Sant Andreu i Guinardó, i dos per la presència de piquets, Poblenou i Hostafrancs. A l'Hospitalet també ha tancat el mercat del Centre.

stats