Recull de premsa
Especials 29/03/2012

Els mitjans d'arreu del món segueixen la vaga com el primer desafiament a Rajoy

Els diaris europeus es fan ressò de la protesta i recorden que Espanya és el país amb més atur de la UE. Recorden que divendres el govern presenta els pressupostos de l'austeritat

Ara
2 min
Notícia de la vaga al portal de la BBC

BarcelonaL'edició digital del diari britànic 'The Guardian' ofereix un seguiment minut a minut sobre el desenvolupament de la vaga. El rotatiu es pregunta si, tres mesos després de guanyar les eleccions, el president espanyol Mariano Rajoy encara té el suport de la majoria.

La capçalera francesa 'Le Monde', que va dedicar la portada de dimecres a la vaga, assegura en la seva edició digital que "Espanya juga a partir d'ara el paper d'alumne turbulent de la zona euro: retorn a la recessió, inestabilitat social creixent, derrapatge pressupostari i amb elevats riscos, i atur galopant".

L'italià 'La Repubblica', a l'edició digital, titula que "Espanya tanca contra Rajoy en una vaga per la reforma laboral".

Sense fer un esment explícit a la vaga, l'edició digital de 'The Wall Street Journal' alerta aquest dijous de la pressió creixent dels mercats sobre el deute espanyol.

La cadena britànica BBC apunta que la vaga és "el primer gran desafiament al govern de Rajoy", que divendres ha de revelar les mesures d'ajust pressupostari. Recorda que Espanya és el país de la UE amb una taxa més elevada d'atur i que "està pressionada" per reduir el seu dèficit. A l'edició digital afegeix que els resultats de les eleccions andaluses, que llegeix en clau de "càstig" al PP, poden ampliar la participació a l'aturada general i assenyala que "per als sindicats no es tracta només d'una demostració de força, sinó d'una batalla sobre el futur de l'estat del benestar".

Al-Jazira, l'emissora qatariana, entrevista Cándido Mendez, secretari general de la UGT, i un portaveu de la CEOE. Amb imatges de fons d'oficines de La Caixa, el reportatge alerta sobre els dubtes a l'entorn de la sostenibilitat del sistema bancari espanyol.

stats