Especials 23/04/2012

El govern valencià acomiadarà la meitat dels treballadors de les empreses públiques

La Generalitat preveu reduir el nombre d'ens de 46 a 6 i prepara expedients de regulació d'ocupació en alguns d'ells

Efe
1 min

ValènciaEl govern valencià acomiadarà entre el 40 i el 50% dels empleats del sector públic empresarial valencià, perquè actualment la situació de les empreses públiques és "insostenible".

Així ho ha confirmat avui el vicepresident de la Generalitat, José Císcar, davant els periodistes després de reunir-se amb els grups parlamentaris per presentar l'esborrany de la llei de RTVV, i ha explicat que aquesta reducció s'emmarca en el "nou model d'administració" proposat pel president Alberto Fabra i que obliga a "aprimar el sector públic empresarial".

En aquest sentit, Císcar ha explicat que la Generalitat passarà de tenir 46 empreses públiques, entitats de dret públic o fundacions a "aglutinar" tot el sector públic empresarial en sis ens.

A més, ha aclarit que la reducció de personal que afectarà "exclusivament el sector públic empresarial" no s'ha de fer a través d'expedients de regulació d'ocupació (ERO) en la seva totalitat, ja que algunes empreses públiques "es poden privatitzar i els llocs de treball passarien a l'empresa privada".

El vicepresident ha afirmat que el Consell "no està rebent cap tipus de pressió per evitar cap acomiadament" i ha assegurat que els processos seran "objectius i transparents, atenent les necessitats de cada empresa pública i pensant en la viabilitat".

Per la seva banda, el portaveu socialista a les Corts Valencianes, Antonio Torres, ha assenyalat que una part del sector públic "és improductiva" i en molts casos "ha servit únicament i exclusivament per fer propaganda del govern valencià".

En la mateixa línia s'ha expressat el portaveu de Compromís al Parlament valencià, Enric Morera, per qui "no han de pagar justos per pecadors".

stats